#globális felmelegedés

Visszakoznak a tudósok: lehet, hogy mégsem jó ötlet a laborhús
 

Visszakoznak a tudósok: lehet, hogy mégsem jó ötlet a laborhús

Miközben sokan sok érvet felhoznak a laboratóriumi húsra való áttérés mellett, az Oxfordi Egyetem új kutatása szerint a marhatenyésztés egyes módjainál jobban hozzájárulhatnak a globális felmelegedéshez hosszú távon a laborokban növesztett hústermékek.

hvg.hu hvg.hu
  • hvg.hu hvg.hu
  • MTI MTI






A klímakatasztrófa nem lesz, hanem van
 

A klímakatasztrófa nem lesz, hanem van

A klímaváltozás már nemcsak a jegesmedvék és az unokáink problémája, hanem a mi életünket teszi tönkre jelen pillanatban is. A pániknak azonban nincs értelme, és idő sincs már arra, hogy politikusokra és nagyipari vállalatokra mutogassunk. A szakértők szerint jobb, ha már most átkalibráljuk a gondolkodásunkat, hogy fenntartható legyen az életvitelünk. Ez sok energiát fog igényelni, de egyszerűen nincs más választásunk.













Megöli a kávét a klímaváltozás
 

Megöli a kávét a klímaváltozás

Kipusztulás fenyegeti a vadon termő kávéfajták több mint 60 százalékát a klímaváltozás miatt. A kutatók szerint a sokasodó rovarkártevők és az erdőirtás is közelebb visz minket egy kávé nélküli világhoz.

hvg.hu hvg.hu
  • hvg.hu hvg.hu
  • MTI MTI